Kicsit golf, kicsit foci, ez a FOOTGOLF! Footgolf Hungary Kft.

kezdetek óta a footgolf fejlődéséért

Cégünk, a Footgolf Hungary Kft., 2012-től vette kézbe a footgolffal kapcsolatos rendezvények, események, versenyek szervezését, különböző footgolfos termékek és marketinganyagok szerkesztését, gyártását. A cég mára családi vállalkozássá vált, hiszen a kezdetekkor oly nagy szakmai segítséget nyújtó Hankó Péter kollégánk 2016-tól – betegség miatt – sajnos nem erősítheti a csapatot.

A cég tulajdonosai, Tamás Csaba, web- és mobilszoftver-fejlesztő és Gelencsér Ildikó, rendezvényszervező a kezdetektől lelkesen segítik a footgolf minél nagyobb körben való elterjedését. Ebben Gelencsér Gábor, aktív footgolf játékos van segítségükre, aki pályatervezőként és rendezvényszervezőként teszi le névjegyét.

A Magyar Footgolf Szövetség hivatalos partnereként a Footgolf Hungary Kft. szervezi a Footgolf Országos Bajnokságot, a Junior Footgolf Kupát és minden hivatalos footgolf versenyt és eseményt.

A profi és amatőr versenyeken túl azonban missziójuknak tekintik, hogy hazánkban a footgolf az egyik legnépszerűbb sport legyen. Ennek érdekében csapatépítő tréningeket, családi napokat, workshopokat, legyénybúcsúkat is szerveznek, ahol a footgolf központi szerepe mellett igen nagy hangsúlyt kap a laza szórakozás, a buli.

Mivel a sportnak szigorú öltözködési szabályai vannak, nem mindegy, hogy a játékosok miben jelennek meg a pályán. A Footgolf Hungary Kft. gyártja és forgalmazza a footgolf hivatalos öltözékét, a piquet pólót, a footgolf nadrágot és a játék védjegyévé vált, kárómintás zoknit is. Ezeket kérésre céges logóval is ellátják. A játék zavartalan menetéhez sok mindenre van szükség a pályán is: footgolf cupokra (ezek a lyukak), footgolf zászlókra és zászlótartó rudakra, elrúgó kockákra, molinókra és természetesen szabálykönyvre. Ezek gyártását is a kft. végzi.

"Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy ez a csodás sportág minél több embernek okozzon örömöt, minél többeknek lehessen ez a kikapcsolódás. Célunk, hogy széles körben terjedhessen el ez az elegáns, mégis az egész család számára űzhető sport."Gelencsér Gábor

Gábor igazi kulcsember, minden túlzás nélkül ő Mr. Footgolf.

A magyar footgolf nagyon sokat köszönhet neki, hiszen munkája nélkül ma nem tartanánk itt. A kezdetektől jelen van a footgolf életében, részt vett a szabályok kidolgozásában. Számos titulust birtokol, bár ő önmagát „csak” egyszerű játékosként tartja számon.
A Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) alapítótagja, melynek négy évig volt elnökségi tagja, az Első Magyar Footgolf Sportegyesület elnöke, az első világbajnokság főszervezője volt, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke, a legrangosabb nemzetközi sorozat, a European Footgolf Tour ötletgazdája és főszervezője.

De Gábor nem áll meg itt.

Profi footgolf pálya tervező, footgolf rendezvényszervező, és nem utolsó sorban egy tüneményes kisfiú büszke apukája.


Gelencsér Ildikó

Gábor mellett ő az, aki nélkül nem lenne hazánkban footgolf. 2009-től dolgozik Gábor mellett, ő a footgolf titkára, hiszen az egyesület és a szövetség ügyeit is kézben tartja. Minden irodai és adminisztratív munka az ő vállán nyugszik. Természetesen nem elégszik meg ennyivel, Ildikó volt az első világbajnokság főszervezője, szívesen vállalja footgolf csapatépítők és versenyek szervezését, él-hal a rendezvényekért.

Maximalista, csak a 100 % elfogadható számára.

Nem utolsó sorban egy négyéves nagylány büszke anyukája.


Molnár Attila

A Magyar Footgolf szócsöve, ő a sajtófőnök, aki mindent tud a footgolfról, és szereti tudását megosztani.
A footgolffal kapcsolatos híreket, cikkeket ő írja, kapcsolatot tart az egyesület, a szövetség és a sajtó munkatársai között. Lelkes footgolfos, az Első Magyar Footgolf Sportegyesület aktív játékosa.Tamás Csaba

Csaba web- és mobilfejlesztő, ám tulajdonosként a footgolf nagyobb rendezvényeiben is segédkezik. Hozzá köthető számos informatikai újítás, ami lényegesen könnyebbé teszi a játékot és a bíráskodást. Ilyen például az első online pontrendszer bevezetése.